Pakjesavond

IJsselstein, 6 december 2023

Lieve Wes,

Gisteren was pakjesavond, lieve jongen, en vanochtend vroeg is Sinterklaas weer naar zijn huis in Spanje teruggereisd. Dat Sint weer weg is, begrijp je, maar je denkt er niet zo over na. Sinterklaas is voor jou meer de tijd, en het feit dat je cadeautjes krijgt, dan de man op zijn witte paard.

Al moet ik zeggen dat we Sinterklaas veel hebben gezien de afgelopen weken. We hebben hem natuurlijk op televisie gezien. Hij is ook nog langs de BSO gekomen en hij is op school geweest met z’n pieten. We hebben afgelopen week ook nog wat pietjes gezien in de binnenstad.

Maar cadeaus, daar gaat het jou uiteindelijk om. En je bent hartstikke verwend dit jaar. Dat komt ook omdat we pakjesavond twee keer hebben gevierd. Afgelopen zondag bij Bonpa en oma Elma in Leiden, en gisteravond thuis, waarbij oma Thea en opa Erik op bezoek kwamen.

Jij en Isa bedachten je dat de cadeautjes wel in de schuur zouden kunnen liggen. Jullie waren daarom vanaf half 3 aan het vragen of jullie in de schuur mochten kijken. Dat mocht van ons niet, want de pieten hadden daar inderdaad wat cadeautjes achtergelaten.

Toen het buiten donker werd, zijn jij en Isa samen met opa Erik een rondje gaan lopen met Puk. Puk moest uit, en jullie konden dan gelijk even rondkijken of er pietjes in de wijk waren. Jij liep naar buiten, direct de schuur in om te kijken. Die hadden de pieten helaas niet weer op slot gedraaid. En daar lag inderdaad een zak met cadeautjes. Gerustgesteld dat er cadeaus waren, ben je het rondje gaan lopen.

Maar toen je terugkwam, waren de cadeaus uit de schuur weg! De pieten hadden die door het huis verstopt. Het duurde even, maar jullie hadden al snel alles gevonden. De grootste verassing was de enorme stapel cadeaus die bovenaan de trap stond.

En je bent weer goed verwend. Je hebt autootjes gekregen, ook van Paw Patrol. Je hebt een teken- en knutselboek gekregen, voorleesboekjes, chocola, pokemonkaartjes en een grote Paw Patrol bus! Ook nog een stapel gedichten, die je nog niet kan lezen, en andere cadeaus die ik me niet kan herinneren. Je was in ieder geval hartstikke tevreden en je bent er direct mee gaan spelen.

Je vond het weer magisch. En dat zien we graag!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply