Terugblik 2023

IJsselstein, 30 december 2023

Lieve Wes,

Het einde van het jaar is altijd een goed moment om terug te blikken. Voor jou leek 2023 waarschijnlijk heel lang te duren. Voor mij vliegt het een stuk sneller voorbij. Ik weet nog dat ik op 1 januari, vlak na middernacht, naar jouw gezicht keek, terwijl jij vol verwondering naar het vuurwerk buiten aan het kijken was. En nu mogen we dat alweer bijna.

Je ging dit jaar voor het eerst naar school. Dat was wel even wennen. Voor ons allemaal trouwens. Toen je nog niet zo lang naar school ging, kregen we van je juf de opmerking dat je fijne motoriek een beetje achterliep. Dat kwam vooral omdat jij niet van tekenen en knutselen hield. Inmiddels heb je dat allemaal ingehaald. Je vindt kleuren en tekenen nu ook een stuk leuker. Dat zie je vaak, dat hoe beter je iets kan, hoe leuker het wordt.

Na de zomer mocht je lekker in groep 1 blijven, maar ondertussen komt groep 2 toch wel dichtbij. Je doet lekker mee op school. Het lijkt niet alsof je altijd luistert, maar je weet wel altijd precies waar het over gaat, dus je let wel op. Je hebt wat vriendjes gemaakt waarmee je graag speelt. Alles gaat dus precies zoals het hoort.

Sporten doe je nog niet. Dat ligt vooral aan ons. Je bent wel heel geïnteresseerd in voetballen, dus daar gaan we binnenkort maar eens kijken of het echt wat voor je is. We hebben je na de zomervakantie ook opgegeven voor zwemles, maar er was een lange wachtlijst, en we wachten nog steeds. Ik denk dat je rond je verjaardag wel je eerst zwemles zal hebben. Daar lijk jij wel zin in te hebben.

Thuis gaat het goed. Je kan lekker rommelen. Je houdt van televisie kijken. En Isa en jij kunnen het ene moment heel fijn samen spelen, en hebben het andere moment slaande ruzie met elkaar. Dat is normaal voor broers en zussen, dus daar maken we ons niet te veel zorgen over. Je moeder en ik managen het wel dat het nog een beetje gezellig blijft.

Groente en fruit eten heb je vaak niet zo’n zin in. Het avondeten vaak ook niet. Daar moeten we nog iets op verzinnen, want je moet wel gewoon genoeg eten; en ook een beetje gezond als het kan. Iedere avond pizza of pannekoeken klinkt geweldig, maar daar word je geen gezonde grote jongen van.

Al met al ben je enorm gegroeid het afgelopen jaar. Niet alleen in lengte, en in gewicht, maar vooral ook in je eigen persoon worden. Je praat veel beter, en je praat ook makkelijk met mensen die je nog niet zo goed kent. Je weet goed wat je wilt, en wat je niet wil, en dat vertel je ook. Je uit je affectie, en je zegt wanneer je iets niet leuk vindt. En dat vind ik hartstikke knap van je.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply