5

IJsselstein, 15 februari 2024

Lieve Wes,

Het is zover, jongen. Je bent nu vijf jaar oud. Alweer een paar dagen, nu ik dit schrijf.

We hebben het weer lekker gevierd hoor. Zondag was het druk. Bonpa, oma Elma, Aristides en z’n gezin, en Charlotte en haar kinderen kwamen allemaal op bezoek. Het was dus beregezellig met z’n 15en. Jij hebt natuurlijk een stapel cadeaus gekregen – alvast een paar van ons, en veel van het bezoek. Van Bonpa en oma Elma heb je een bon gekregen om naar Bounce Valley te gaan. Isa en Aristides hebben ook zulke bonnen gekregen voor hun verjaardagen en het afzwemmen, dus volgende week donderdag gaan we daar met z’n allen heen.

Je hebt ontzettend lekker gespeeld met alle kinderen, en rond een uur of zes was de energie wel een beetje op. Iedereen werd toen een beetje kattig, en dat vond jij helemaal niet leuk. Snap ik, zeker op je verjaardag. Dus er moest even getroost worden, en toen ging het wel weer aardig.

Maandag was het ook feest. Je moest wel eerst naar school. Dat vond je wat minder feestelijk, maar je mocht met je feestmuts op rondlopen en je hebt popcorn uitgedeeld aan je klasgenootjes. Dat was wel leuk. Na school kwamen opa Erik en oma Thea samen met Omi Lenie en Puk je ophalen van school, en we hebben toen nog een verjaardagsfeestje gevierd. Van Omi kreeg je nieuwe pokemonkaartjes én een map om ze in te doen. Dat vond je wel leuk. Opa Erik heeft de hele middag een speelgoedtractor voor je in elkaar geklust. Jij had daar niet zo’n zin in.

‘s Avonds was je toch wel heel moe van het gefeest. Dinsdagochtend voelde je je niet zo lekker, ‘s avonds kreeg je weer koorts. Je was dus nog niet helemaal uitgeziekt. Woensdag ben je thuisgebleven, en vanochtend voelde je je alweer een stuk beter, al had je nog steeds geen zin om naar school te gaan. We hebben met de juf afgesproken dat ze ons belt als je je niet goed voelt, en tot nu toe gaat het goed.

Dus je verjaardag is een beetje een gemixte ervaring geworden. Op het moment zelf leuk én niet leuk. Ziek ervoor, ziek erna. Leuke cadeautjes, waar je goed mee kan spelen.

Zaterdag is je kinderfeestje. Volgens mij heb je er wel zin in; je hebt me al verteld dat we vergeten zijn een paar kinderen uit te nodigen. Daar gaan we niks meer aan doen helaas. We hebben met Isa een keer de fout gemaakt dat we teveel kinderen uitnodigden, dus het blijft voor jou bij 5 vriendjes.

En dan maar hopen dat je gezond en vrolijk bent tegen die tijd.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply