Gamen

Je hebt het gamen helemaal gevonden jongen. En dat vind ik leuk! Tuurlijk, ik wil niet dat je de hele dag achter dat schermpje zit, zeker niet nu het weer lekkerder wordt, maar het is hartstikke leuk om te zien hoe jij het lekker naar je zin hebt en een spelletje speelt.

Je hebt een tijdje geleden mijn Nintendo Switch geadopteerd, en daar speel je nu elke dag op. 20 minuten maar, meer mag niet van je moeder en van mij. En je speelt dan Mario Party. Daar zitten veel kleine spelletjes in, en je speelt ook op een soort groot bordspel. Dat komt helemaal overeen met wat jij leuk vindt.

Nu is het voor ons, dat wil zeggen wij, als jouw ouders, dat je echt niet meer dan die 20 minuten per dag gamet. Als we het aan jou overlaten, zit je namelijk de hele dag achter dat ding te zombieën. En dat gaat best goed. Je bent er nu aan gewend dat je beperkt mag spelen. En als we aangeven dat de tijd op is, leg je het spel ook zonder al te veel gemor weg. (Wat je moeder en ik heel fijn vinden, trouwens!).

Gisteren hadden we een testje voor je. Ik ging met Isa naar dansles. Mama zat op zolder te werken. Jij mocht op de Switch spelen, maar… je moest ‘m uit jezelf weglegen om 15.45. Ik had je op de klok laten zien hoe laat dat was.

Mama was om 16.00 klaar met haar belletje. Toen ze beneden kwam, had jij heel netjes de Nintendo opzij gelegd en was je televisie aan het kijken.

En, eerlijk is eerlijk, ik ben onder de indruk. Je hebt dat hartstikke goed gedaan, en daar ben ik trots op.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply