Auto’s

IJsselstein, 19 juni 2024

Lieve Wes,

Je vriend Finn heeft een grote interesse voor auto’s. Omdat jullie vrienden zijn, vindt jij het ook wel interessant. Je had al een aantal automerknamen geleerd van Finn, en je bent vastbesloten om ze allemaal te leren. Maar hoe doe je zoiets?

Eerst was alles een Lamborghini. Twee weken geleden wist je me te vertellen dat BMWs de snelste auto’s zijn, en kon je ook Audis herkennen aan hun embleem. Om de rest van de merken te leren kennen, zijn we samen aan de slag gegaan.

Wat we dan doen is het volgende: als we samen naar huis fietsen vanaf school, en jij voor me op de fiets staat, dan wijs ik een auto aan. Jij moet me dan vertellen wat voor soort auto het is. Is het een Volkswagen, of een Peugeot, of een Mitsubishi? En je hebt maar de tijd totdat we voorbij de auto zijn gefietst, want daarna kan je het logo niet meer zien. Als je het niet weet, dan vertel ik het je. Want om precies dezelfde reden die jij hebt, herken ik inmiddels ook de meeste autologo’s.

En dat werkt vrij aardig. Je weet Peugeots te herkennen, met de leeuw. Volkswagens zijn makkelijk, daar zit de W van Wes in. Opels herken je ook. Daar hebben we er zelf één van, en er zit een bliksemschicht in het logo. Teslas hebben een T. KIA en Ford kan je gewoon zelf lezen. En een Toyota heeft twee van die ovalen. Je kent nog een aantal andere merken, dus je bent al een heel end op weg.

Ik vind het leuk om je zo enthousiast te zien leren. Jij vindt dat ook leuk. Twee handen op één buik dus.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply