Rennen

IJsselstein, 21 juli 2024

Lieve Wes,

We hebben vandaag weer een avontuur beleefd. Soort van. Niet een avontuur met helden en draken en zwaarden en prinsessen, maar een avontuur met een jongeman, een hondje, en de vader van de jongeman.

Elke maand proberen we uit eten te gaan met Daan, Janneke en Jasmijn. We gaan vaak naar een pannekoekenhuis. Want, wie houdt er nou niet van pannekoeken? Het helpt natuurlijk ook dat pannekoekenrestaurants vaak iets voor kinderen te doen hebben, zodat de volwassenen ook een beetje met elkaar kunnen kletsen.

Vandaag gingen we naar De Hooiberg. Dat is een pannenkoekenrestaurant in de buurt van waar oma Elma en Bonpa wonen. Jij was daar nog nooit geweest, en voor mij was het ook al een tijd geleden. Maar, zo dachten we, het zou er vast leuk zijn, en de pannenkoeken zouden vast heerlijk smaken.

We waren nog niet zo lang binnen, voordat ook Daan, Janneke en Jasmijn er waren. En als Jasmijn er is, dan wordt er gespeeld!

Dus Isa, Jasmijn en jij speelden dat jullie visjes waren (er was een visvijvertje in het restaurant), en zoefden door het restaurant heen.

Wat jullie niet wisten, is dat de mensen aan de tafel achter ons hun hondje hadden meegenomen. En dat hondje werd heel zenuwachtig door jullie geren. Zo zenuwachtig, dat toen er weer een jongeman langs kwam rennen, ze even blafte.

En daar schrok jij weer zo van, dat je tegen een stoel aan bent gerend, en zo met de stoel op de grond lag!

Nou, dat vond jij natuurlijk helemaal niks. Je vader, ik dus, heeft je op schoot genomen, en we hebben samen het helemaal doorgesproken. Wat er precies gebeurt was. Wat jij daarbij dacht en voelde. En wat we eraan konden doen zodat het niet nog een keer zou gebeuren. Mijn idee was dat je misschien maar niet meer door het restaurant moest rennen. Daar was jij het niet helemaal mee eens, maar je bent er toch in meegegaan.

En, het hondje heeft niet meer geblaft, en jij bent niet meer gevallen. En je vader was trots op je, omdat je zo goed hebt geluisterd.

En de pannenkoeken waren heerlijk!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply