Zwemles

IJsselstein, 25 augustus 2024

Lieve Wes,

Vorige week zondag hebben we met z’n drietjes gezwommen. Dat ging goed. Zo goed, dat we deze zondag weer zijn gaan zwemmen. En dat ging weer goed!

Eerlijk waar, ik zie enorme verandering bij jou in het water. Het is niet zo dat je daadwerkelijk beter zwemt nu, want je hebt nog geen enkele zwemles gehad. Maar je voelt je wel veel comfortabeler in het water. Voor de zomer wilde je eigenlijk niet dat je hoofd nat werd. Douchen was uit den boze. Je hoofd onder water, ging absoluut niet gebeuren.

En je doucht nu wel. Je hebt geaccepteerd dat nat worden onderdeel is van het zwemmen. En zelfs als je helemaal onder water gaat (omdat je vader met je heeft zitten gooien), dan is dat oké. Je vindt het nog steeds niet per se leuk, maar je raakt niet meer in paniek. Dat deed je zes weken geleden nog wel. Nu kom je boven, wrijf je het water uit je ogen, en ga je weer door.

Dus we hebben in het zwembad gelijk gevraagd of je weer op zwemles kon. Nou, het was wat te druk om dat vanmiddag allemaal uit te zoeken, dus ik bel morgen nog een keer. En dan kan je hopelijk snel écht leren zwemmen. Van een zwemmeester of een zwemjuf. En niet van je vader, die vooral met je gooit in het water.

Ben benieuwd!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply