8 maanden

Den Haag, 11 oktober 2019

Lieve Wes,

Morgen wordt je 8 maanden oud. Ik heb een foto van je in m’n portemonnee zitten. Die is gemaakt toen je zo’n 3-4 maanden oud was. Je ziet nog wel dat jij het bent, maar je bent al zo veel veranderd in de tweede helft van je leven tot nu toe! Je hebt trouwens een hele serieuze blik op je pasfoto. Thuis ben je vooral aan het lachen. Maar goed, ik dwaal af.

Ik hoorde afgelopen week voor het eerst de term “acht maanden sprong”. Het idee is dat als een kind acht maanden oud wordt, dat hij in korte tijd opeens veel erbij leert. Zoals leren staan, of leren kruipen, of leren zitten of alledrie! Nu ben jij druk bezig met leren zitten en leren tijgeren. Je tijgert nog wel achteruit, maar dat vind je niet echt een probleem. Soms moeten we je onder de salontafel vandaan halen. Jij vindt dat wel grappig. Zitten gaat ook best goed, zolang je je handen maar voor je op de grond hebt. Als je dat niet hebt, val je nog om. Dat vinden wij dan wel weer grappig.

Ik ben beniewd of jij ook een acht maanden sprong gaat maken, en wat het dan is dat je erbij leert. En zo niet, dan ook goed!

Je hebt trouwens je vierde tandje gekregen. Deze is maandag doorgekomen. Dat was niet zo’n leuke dag voor jou. Je had er veel last van. Dinsdag was gelukkig alles weer goed. Je vierde tandje is je eerste tandje aan de bovenkant. Nu kan je dus aan twee kanten bijten. We zullen zien of de boterhammen er nu makkelijker in gaan.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply